Miért fontos, hogy weboldalunk mobilbarát legyen?

reszponzív
Az online világ változik... ráadásul gyorsan!

Az online világ folyamatosan változik. 10 éve még azon bajlódtunk, hogy ADSL vonalon hogyan csatlakozzunk fel az internetre vagy örültünk, hogy a mobillal készített fotót MMS-ben valahogy továbbítani tudtuk.

Ma már ott tartunk, hogy a globális internet adatforgalom több, mint 60%-át mobiltelefonon bonyolódik. Tehát kevésbé ülünk le otthon az asztali PC vagy LapTop-unk elé, hanem elővesszük a mobilunkat és megnézzük a híreket, elolvassuk az e-mail leveleinket, bejegyzést írunk a közösségi hálón és esetleg megnézzük mennyibe kerülnek a használt gépkocsik.

Mit jelent az hogy mobilbarát (idegen szóval reszponzív)? 

A weboldalak alapvetően asztali számítógépen készülnek és jellemzően asztali monitorra tervezik meg. A felhasználók viszont legtöbbször a tabletet vagy mobiltelefont használva böngészik az internetet.
A mobil kijelző felbontása teljesen eltér egy asztali monitor felbontásától. Ha mindent lekicsinyítenénk a mobil kijelző méretére, akkor mikroszkopikus méretűvé válnának a szövegek és a képek és grafikák az oldalon szintén értelmezhetetlen miniatűrként jelennének meg.
A mobilbarát webhelyek alkalmazkodnak a megváltozott felbontáshoz, figyelik, hogy milyen eszközön nyitották meg a weboldalt és aszerint optimalizálják a tartalmat. A szövegeket és a képeket úgy rendezik át, hogy az oldal struktúrája ne változzon, de a tartalom mégse kerüljön indokolatlanul lekicsinyítésre.

mobilbarát

ISMERJE MEG AZ ÁRAINKAT

Természetesen kérhet egyedi árajánlatot is elképzelései megvalósításához


Minden weboldal arra törekszik (ez lenne az elvárás), hogy az oda látogató úgy érezze jó helyen jár, hogy örüljön a látogató hogy rátalált a weboldalra. Ennek egyik feltétele, hogy bármilyen eszközről tévedt oda a felhasználó kényelmes legyen számára a weboldalunk böngészése.
Ha ez nem teljesül akkor szinte azonnal elkattint máshova a látogató. Nem szívesen böngészünk olyan weboldalakat, ahol folyamatosan nagyítani kell a tartalmat és ide-oda tologatni a képernyőt, hogy elolvassunk valamit.

Azt kell megértenünk, hogy rettenetesen nagy a verseny az online térben.
Régen más volt a helyzet amikor még a két lábunkat kellett használni, hogy elmenjünk egy pizzériába, hogy megnézzük az étlapot és rendeljünk vagy benézzünk egy autókereskedésbe, hogy megnézzük az újdonságokat, esetleg ha lufit akartunk venni egy szülinapi party-ra akkor a környék üzleteit végig felkerestük és bementünk. Ha már ott voltunk akkor vásároltunk és nem mentünk tovább. Esetleg kértünk szórólapot vagy katalógust vagy felírtuk az árakat egy papírra és később próbáltunk eligazodni ezeken.
Ma már semmi mást nem kell tennünk csak kattintgatni. Az internet ott van a zsebünkben és bármire kíváncsiak vagyunk csak elővesszük a mobilunkat és kattintgatunk.
És nincs idő! Nem pazaroljuk az időnket olyan weboldalakra, aminek a használata nem kényelmes. Ott van száz és száz másik weboldal, amelyik kényezteti a felhasználót és segít neki megtalálni amit keres.
És a lényeg! Ha már sikerült elérnünk, hogy a számtalan versenytárs oldala közül a mi weboldalunkra (is) kattintott a felhasználó, akkor próbáljuk meg ott tartani és olyan élményt adni számára, hogy megjegyezze a weboldalunk címét.
Kérem szépen ezért nagyon hasznos, sőt kötelező a mobilbarát megjelenés!
Becsüljük meg a látogatóinkat és legyünk hálás neki, hogy ott jár a weboldalunkon! Adjuk meg neki, amit elvár és tegyük kényelmessé számára a honlapunkon való keresgélést. Így remélhetőleg meg is találja nálunk, amit keresett és megköthető lesz az üzlet. © 2010 Minden jog fenntartva
Cookie és Adatvédelmi tájékoztató